Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hőszivattyú

Ugrás Vállaljuk hőszivattyú rendszerek kiépítését, padló, fal, mennyezetfűtés-hűtés szerelését!

Vála kereséshez

A hőszivattyú olyan berendezés, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani. 

 

Akár 50%-al olcsóbban fűt a hőszivattyú, mint a gázkazán.

  A hőszivattyúnál nincs gázszivárgás, gázrobbanás, esetleges kazánrobbanás.

A hőszivattyúnál nincs szénmonoxid mérgezés és így elkerülhető a tragédia .

A hőszivattyú nem szennyezi az Ön és a környezete levegőjét, nem termel szállóport.

 

A hőszivattyú a kiemelkedő komfort mellett gyakorlatilag megfelezi a fűtési költségeinket a gázfűtés költségeivel szemben.

Fontos megjegyezni, hogy a ca. 50%-os megtakarítás független az épületszigetelési tulajdonságaitól, hiszen ez utóbbi sajátosság csak a fűtési költség nagyságát határozza meg, azaz ha egy radiátoros és kevésbé szigetelt ház havi fűtése pl. 50 ezer forint, akkor hőszivattyúval kb. 25 ezer forint körül várható, míg egy padlófűtéses és jobban szigetelt ház esetén a havi fűtés pl. 30 ezer forint volt, akkor várhatóan kb. 15 ezer forint körül lesz a hőszivattyús fűtés villanyszámlája.

A régebbi házaknál a kémény, a gázkazán, vagy a fűtés korszerűsítése okán, illetve az új építési ingatlanoknál a pluszban adódó tervezési és gáz bevezetési, kéményépítési, valamint a korszerűbb kondenzációs gázkazán beruházása miatt elrugaszkodott költségek tekintetében sok esetben racionális alternatívaként jelentkezik a hőszivattyús fűtés megvalósítási lehetősége.

A hőszivattyú egyértelmű előnyökkel kecsegtet mind a lényegesen alacsonyabb fűtési költségek tekintetében, mind pedig a biztonságos üzemeltetés okán. A hőszivattyúnál nincs gázszivárgás veszély, illetve a kémény használatának sajátságos természetéből adódó szénmonoxid visszajutás a lakótérbe, ebből adódóan elkerülhető a gázrobbanás, illetve a szénmonoxidból adódó esetleges tragédia. Fosszilis energiahordozó, vagy megújuló energiatudatosság.

 

kek3.jpg