Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Geo vagy H tarifa

GEO VAGY  H-TARIFA?


Az egyetemes H-tarifa az egész ország területén elérhető bármely villamos szolgáltatónál a hőszivattyú berendezések és egyes klímaberendezések működtetésére , míg a GEO-tarifa csak az ELMŰ és az ÉMÁSZ területén vehető igénybe.

A H-tarifát a szolgáltatók csak fűtési szezonban adják, október 15-től április 15-ig, tehát a hűtést csak normál nappali tarifával használhatjuk, míg a GEO-tarifát az ELMŰ-ÉMÁSZ egész évben szolgáltatja, de napi 2x2 óra, azaz reggel 8-10-ig, illetve 16-18.00-ig tartó fix idejű leállással.


GEO tarifa díjszabás: A GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 29,34 Ft/kWh, mint lakossági, illetve 29,43 Ft/kWh a nem lakossági tarifa és a közintézményi fogyasztók számára. Ez a díj már valamennyi költségelemet és adót tartalmazza.

 

H-tarifa díjszabás: Jelenleg az egyetemes szolgáltatás minden napszaki ,,A1" tarifa ára: 46,96 Ft/kWh bruttó, a ,,H" tarifa ára október 15. - április 15. között 29,16 Ft/kWh bruttó, fűtési időszakon kívül a ,,H" tarifa ára megegyezik a minden napszaki ,,A1" árral.

megujulo_energia_kep.jpg